Alex fémbútor kft – Hungary

Alex fémbútor kft purchased their Swift-Cut 2500 Pro in 2017. They started out as a family business 30 years ago, much like Swift-Cut. In recent years they have emerged as market leaders in the manufacturing of school furniture in Hungary. The company also manufactures products in the housing, catering, office, kindergarten and public sectors.

In every possible aspect, the machine was a remarkable stepping stone for the company. They were able to implement efficient in-house automated cutting, which led to a simplified manufacturing process.

Az Alex fémbútor kft. 2017 óta partnerünk, amikor is megvásárolta nálunk Swift-Cut 2500 Pro asztalát. A cég hozzánk hasonlóan családi vállalkozásként indult, közel harminc éve. A kezdeti intenzív növekedés után napjainkra iskolabútorok tekintetében piacvezetőkké nőtték ki magukat A cég profiljába tartoznak még a hotel-vendéglátói, öltöző-, iroda-, óvoda- és utcabútorok is. A cég Zsámbéki központú, ahol 130 embert foglalkoztatnak közel 15000 m2-en.

Az egyedi tervezésű minőségi bútorok nagy darabszámban történő gyártása felvette az igényt az automatizált plazmavágásra. A Swift-Cut gépünk segítségével méret- és alakpontos alkatrészeket vághatnak minden nap, így a gyártás ezen fázisát is házon belül meg tudják oldani. A cég egy saját készítésű sorjaeltávolító gépet is beüzemelt, ami még jobban növeli a termelékenységüket.